تبدیل وبکم به یک دوربین امنیتی در لینوکس


نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته معمولا به وسیله متخصصان شرکت های ارائه دهنده خدمات امنیتی برای عموم ارائه می شود.امروزه در بسیاری از شرکت ها و کارخانه ها و مکان های عمومی و خصوصی از دوربین های مداربسته برای کنترل مشتریان، کارمندان و … خود و همچنین نظارت بر محیط برای ایجاد امنیت بیشتر استفاده می کنند و حتما تاکنون شما از نزدیک یکی از این دوربین های مداربسته را مشاهده کرده اید و این سوال برای شما مطرح شده است که این دوربین ها توسط چه افرادی و با چه هزینه ای راه اندازی شده است که در پاسخ باید گفت: نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته معمولا به وسیله متخصصان شرکت های ارائه دهنده خدمات امنیتی برای عموم ارائه می شود و هزینه های راه اندازی این سیستم ها و تجهیزات با توجه به محیط اجرایی کار متفاوت است. شاید شما نیز تاکنون به این موضوع فکر کرده باشید که برای اتاق شخصی خود یا دفتر محل کار خود یک دوربین مداربسته به منظور کنترل و نظارت بر امور و محیط نصب کنید اما به هر دلیلی تاکنون به انجام این کار موفق نشده اید. در این مطلب، نرم افزاری را به شما معرفی می کنیم که به وسیله آن قادر خواهید بود با کمترین امکانات، سیستم دوربین های مدار بسته با قابلیت های بالا را اجرا کنید.

اگر وبکم ساده ای دارید که استفاده ی دیگری از آن نمی کنید می توانید آن را به یک دوربین امنیتی تبدیل کنید. این کار با نرم افزار motion امکان پذیر است.  این نرم افزار تصاویر را از یک یا چند دوربین می گیرد و تغییرات آن ها را تشخیص و ثبت می کند. در واقع این نرم افزار حرکت را تشخیص و ثبت می کند. این نرم افزار تحت خط فرمان کار می کند و می تواند خروجی به صورت jpeg و حتی فایل ویدیویی mpeg در اختیار کاربر بگذارد. این نرم افزار حتی می تواند به صورت یک daemon اجرا شود.

این نرم افزار می تواند کارهای زیر را انجام دهد.

– گرفتن عکس از کوچک ترین حرکات اطراف

– مراقبت از چند وبکم و ثبت آنها به صورت همزمان

– ساخت همزمان ویدئو با استفاده از کتابخانه های ffmpeg

– اجرای دستورات دلخواه در هنگام تشخیص حرکت ( مانند فرستادن sms یا email )

–  کنترل توسط محیط تحت وب

– اجرا با مصرف منابع کم

و بسیاری از امکانات دیگر. برای نمونه اینجا را ببینید.

این نرم افزار در مخازن اوبونتو موجود است پس برای نصب آن در اوبونتو به سادگی می نویسیم:

sudo apt-get install motion

در آرچ لینوکس نیز این نرم افزار در مخازن رسمی وجود دارد.

sudo pacman -Sy motion

 

برای گرفتن کد منبع از این لینک دانلود کنید.

 

پس از نصب این نرم افزار با دستور زیر اجرا می شود و حتی می توان برای آن daemon ساخت:

sudo motion

پس از نصب این نرم افزار می تواند توسط wput خروجی های خود را روی سرور دیگری آپلود کند. برای این کار ابتدا wput را نصب می کنیم

wput – A wget-like ftp-uploader

برای اوبونتو:

sudo apt-get install wput

برای آرچ لینوکس:

sudo pacman -S wput

و سپس فایل etc/motion/motion.conf/ را ویرایش می کنیم و این عبارت را به آخر آن اضافه می کنیم:

#Command to be executed when a picture (.ppm|.jpg) is saved (default: none)# The filename of the picture is appended as an argument for the command.on_picture_save wput ftp://USERNAME:PASSWORD@REMOTE SERVER %f

واضح است که باید اطلاعات سرور خود را در بالا وارد کنید.

حتی شما میتوانید این برنامه را هنگام اجرای سیستم فراخوانی کنید برای این کار  در System–>Preferences–>Startup applications :

نام این برنامه را وارد کنید


منبع: Unixmen

حال در اینجا ما یک برنامه دیگر تحت وب برای شما  معرفی میکنیم .

وب سایت و نرم افزار HomeCamera . برای شروع کافی است فقط در سایت مذکور عضو شوید و نرم افزارش را دانلود و نصب نمائید. سپس هر چند دقیقه می توانید در خود سایت یک تصویر یا ویدئوی ارسالی از وب کم تان را مشاهده کنید. نکته ی قابل توجه اینکه می توان به نرم افزار HomeCamera در صورت داشتن پهنای باند کافی چندین وب کم وصل کرد و یک سیستم امنیتی تصویری قوی تحت وب را با آن راه اندازی کرد.

این سرویس تا چند روز گذشته به قابلیت Motion Detection نیز مجهز بود بدین معنی که تصاویر فقط زمانی شروع به ارسال می کردند که فرد یا جسمی در مقابل دوربین شما حرکت می کرد ولی به دلیل اشکالات موجود در این قابلیت فعلا تا اطلاع ثانوی به صورت غیر فعال در آمده است. HomeCamera در وضعیت بتا و تحت آزمایش است و فقط تحت ویندوز کار می کند، در حال حاضر کلیه امکاناتش رایگان می باشد و ارائه دهندگانش اعلام کرده اند بعد از در آمدن سرویس از وضعیت بتا با برای کاربرانی که قصد دارند از امکانات این سرویس رایگان استفاده کنند محدودیتهایی را وضع خواهند کرد.

موفق و لینوکسی باشید .

 

 

 

 

  1. مرتضی
    2011/03/21 در 16:28

    با سلام خدمت دوستان عزیز

    متن زیبایی بود
    امیدوارم هر روز نسبت به روز قبل موفقتر باشید

    • royaflash
      2011/04/13 در 11:01

      متشکرم دوست عزیزم .
      همچنین
      موفق و لینوکسی باشی.

  1. No trackbacks yet.

بیان دیدگاه